Един от най-заклетите привърженици на Брекзит  - депутатът от консервативната

...
Един от най-заклетите привърженици на Брекзит  - депутатът от консервативната
Коментари Харесай

Консерватор беше обвинен от лейбъристите, че фирмата му печели от инвестиция в руска банка, обект на санкции на ЕС

Един от най-заклетите последователи на Брекзит  - депутатът от консервативната партия Джейкъб Рийс-Мог - бе упрекнат от лейбъристите, че неговата компания печели от 60-милионна инвестиция в съветска банка, която е обект на наказания на Европейски Съюз от 2014 година, а в това време в Народното събрание приканва Тереза Мей да наложи по-сурови наказания на Русия по случая „ Скрипал “.

Терминът, който употребяват критиците на Джейкъб Рийс-Мог - че е „ разочаровал доближените си “, е мека форма на двуличие. Лейбъристите го упрекват в трупане на облаги от 60-милионния дял на „ Съмърсет капитал мениджмънт “ в съветската банка „ Сбербанк “. Фирмата, в която Рийс-Мог е организационен сътрудник, се занимава с ръководство на фондове в разрастващи се пазари. Критиците настояват, че това му носи облага от 14 500 паунда всеки месец против 30 часа труд. „ Сбербанк “ обаче е една от няколкото съветски банки, които влязоха в листата за наказания на Европейски Съюз към рецесията в Украйна през 2014 година. Но макар глобите „ Сбербанк “ наподобява положително място за вложения, тъй като акциите й на лондонската борса са пет пъти по-високи от 2015 година. В същото време Джейкъб Рийс-Мог се изправи в Народното събрание предходната седмица по случая „ Скрипал “ и прикани премиера Тереза Мей „ да се опълчи твърдо против тираните, като замрази активите на съветските олигарси “.

Лейбъристите акцентираха, че английските политици би трябвало да пазят успеваемостта на финансовите ограничения или Путин ще си намерения, че Англия просто не е сериозна. Джейкъб Рийс-Мог не пожела коментар.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР